Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Stribefeber

Dadaph på Stribefeber

Kjapp hotellromsblogging her før kvelden tar meg(eller omvendt).
Årets Stribefeber er over, og igjen er jeg glad jeg tok turen. Fjorårets festival var fin, men jeg hadde to klager: inngangsprisen for besøkende, og dobbeltbooking av program. Det var derfor veldig gledelig å se at festivalen i år virkelig hadde tenkt gjennom disse tingene, billettprisene var satt ned til 50kr, og det var ingenting som skjedde parallelt i programmet.

stribefeber01-gata
For min del startet det hele da jeg fredag morgen, i svime etter lite søvn, tok toget fra Oslo. På toget møtte jeg Øystein Runde, som jeg ble pratende litt med, og vel fremme i Kristiansand, ble vi møtt et menneske og en vulcan, som skulle vise oss veien til festivalen.

stribefeber02-inne
Lokalene var de samme som sist, en kino brukt som kulturhus. Veldig godt egnet for en festival av størrelsen til Stribefeber. Ved inngangen var det en utstilling som blant annet viste arbeider av Roy Søbstad, Ronny Haugeland og flere lokale seriekunstnere. Det var et lite vrimleområde, med kiosk, butikker og sitteplasser. Her var det enkelt å sette opp en salgsstand.

stribefeber03-tsodass
På plass var også Dass-tegnerne John S. Jamtli og Vegard A. Skogmo (på bildet sitter Tore Strand Olsen og tegner postkort). Et prosjekt jeg synes er uhyre interessant, men som jeg ennå ikke har lest, mest fordi jeg er vanvittig treg med å lese digitale ting. Fysisk bok er lovet 6.6.2016, men jeg tror jeg må inn og kikke litt før den tid.

stribefeber04-moskva
Klokka 15, da det interessante programmet startet, måtte jeg dessverre løpe til hotellet for å sjekke inn og legge fra meg tung bagasje jeg ikke orket å drasse rundt på. Dermed gikk jeg glipp av første halvdel av Moskva-programmet til Øystein Runde og Ida Neverdahl, men det er en bok jeg allerede har lest(og anbefaler på det varmeste). Var likevel gøy å se hva putinporn.tif var for noe rart, for de sidene hadde jeg aldri “lest” før.

Så ble det ut en tur med Tore Strand Olsen og Roy Søbstad. Jeg hadde egentlig tenkt å besøke Frk. Larsen rett over gata igjen, fordi burgeren der var så god, men ble lovet noe enda bedre på Christiansand Brygghus et par kvartaler unna. Mye dyrere, men sant nok, burgeren der smakte faktisk enda bedre (selv om chipsen dessverre var litt soggy).
Det ble også en tidlig kveld, da jeg var totalt utslitt etter å ha stått opp halv 6, etter kun 3 timers sammenhengende søvn natta før.

stribefeber005-stand
På lørdag satt jeg for det meste i inngangshallen og solgte ved dette bordet. Det var også betydelig flere besøkende denne dagen(kanskje ikke så rart, da mange jobber på fredager). Jeg så også at det kom inn flere nysgjerrige forbipasserende rett fra gata, noe som betyr at man ikke nødvendigvis må ha gratis inngang for at disse skal ta turen inn. Flere av disse kjøpte også både album og fanziner, og jeg endte faktisk opp med et langt bedre salg enn ifjor, og generelt et veldig godt salg i forhold til antall besøkende.

Nå sitter jeg ikke på besøksstatistikk, men det virket som langt flere var innom i år, enn i fjor.
Kvelden ble avsluttet med et såkalt “debattinnslag”(ifølge programmet), der jeg raskt presenterte Dadaph og andre serier jeg har laget.

Alt i alt er jeg igjen godt fornøyd med festivalen. De tingene som var skjerpet fra fjoråret, bidro til både bedre salg og mer aktivitet. Eneste jeg la merke til som virkelig bidro til å trekke aktiviteten ned, var trolig at første dagen foregikk på en fredag, og at mye av programmet da var satt før fire, før folk slutter på jobb og skole. Jeg tror det ville vært langt mer hensiktsmessig å legge festivalen på lørdag og søndag, slik den var i fjor. Eller i det minste å legge åpningen til fredag. Men dette er ting jeg vet kommer på bordet når neste års festival diskuteres.

Igjen en fin liten festival i en fin liten by på Sørlandet. Om anledningen byr seg, tar jeg selvsagt turen igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*