Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Bjerkely og Torucon

Dadaph på Bjerkely og Torucon

Festivalsommeren fortsetter!
Igjen er jeg litt sent ute med å rapportere, men etter at jeg kom hjem, har jeg nærmest ligget i dvale en uke, da jeg ikke har hatt mulighet til å slappe skikkelig av på veldig, veldig lenge…

bjerkely-solsteik
Det varme været som har forfulgt meg i hele sommer, ble selvsagt med på slep. På Bjerkely så det slik ut hele helgen(minus søndagen da vi reiste, da vi kjørte gjennom tordenværet som slo ut Gardermoen).
Så dersom noen ønsker seg sol på sin tegneseriefestival, tror jeg det virker å invitere meg(hint hint).

bjerkely-inngang
Ble iallefall godt tatt imot på festivalen, blant annet av min gamle skolekompis Øystein Sanne(Sanne Historier), som er lærer på skolen. Løp selvsagt rundt og filmet mest mens jeg fortsatt hadde tid, så jeg tok ingen bilder som viste folkelivet, men festivalen henvendte seg mye til tidligere elever, og en så tydelig målgruppe førte til et godt nummer med besøkende. Så vidt jeg skjønte, var alle rommene tilknyttet skolen fullbooket denne helgen. Det hjalp også med et tydelig program som aldri dobbeltbooket noe. Det var alltid full sal, også når jeg hadde min presentasjon på lørdagen.
Jeg ble også med på moroa og ble med på kurset som Tore Strand Olsen holdt. Der laget jeg en stripeserie om dinosaurlasersjørøvergravemaskinpirajaer.

bjerkely-stand
Mellom programinnslagene, satte jeg opp butikken min i vestibylen, der jeg tilbød et bredt utvalg. Salget gikk ok, og spesielt interessen for Ninja Duck virket å være stor. Faktisk tror jeg at jeg kan skryte på meg større Ninjaduck-salg enn noensinne.

Begge dagene ble det grilling under skyfri himmel, noe som passet helt perfekt til en sommerlig festival. At grillvarene var inkludert i prisen(og for meg som gjest gratis) kan jeg heller ikke klage på.
De avsluttet med stuekos og quiz komplett med kaker(blant annet en fantastisk god brownie). Evig mer koselig enn andre festivaler som på død og liv skal ha øl overalt(jeg drikker ikke selv og klarer ikke tenke meg noe mer ukoselig enn halvfulle/fulle tegneserietegnere, så jeg pleier bare å trekke meg tilbake).

bjerkely-rom
…og til et rom som har stått i solsteiken dagen lang, var det faktisk overaskende kjølig, og et godt sted å sove!
Alt i alt var dette en utrolig koslig helg jeg hadde gleden av å få oppleve, og tar gjerne et gjensyn neste år om anledningen byr seg.

Og etter dvaleuken min, dro jeg med meg artstanden til Torucon, sammen med Lise.
Etter katastrofeopplevelsen vi hadde på Desucon 2013(som hadde bygget seg opp med svært amatørmessig oppsett etter flere år uten forbedring), var det ikke spor fristende å dra tilbake til en slik festival, men jeg følte meg presset og gikk til slutt med på å bestille meg et bord.
Her ble jeg heldigvis svært positivt overasket. Følte meg med en gang svært godt tatt vare på da det var mulig å få svar på ting jeg spurte om. Crewet visste hva som skjedde, og vi med artstands følte oss ikke lengre tilsidesatt.
Dessverre gikk ikke salget slik som ventet, men med tanke på at jeg, takket være svært rimelige standpriser, fortsatt gikk i pluss, gjør at det frister med et gjensyn. Jeg hadde ikke med kameraet, så ble dessverre ingen bilder fra meg, men var veldig mange kule drakter ute og gikk. Blant annet kongen fra CDi-Zeldaene, Kahvi fra ElfQuest, og General Onox fra Oracle of Seasons.
En veldig gøyal, men samtidig veldig slitsom helg. Jeg måtte sove i 11 timer etterpå.

Nå er det Stribefeber i Kristiansand som står som neste på lista, da jeg akkurat har bestilt turen dit. Og deretter, som alltid, Raptus i Bergen, begge i september.
Det blir nytt albumslipp for meg, og mer info om det i neste bloggpost.Festivalsommeren fortsetter!

bjerkely-solsteik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*