Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaphs topp10 spill 2013

Dadaphs topp10 spill 2013

Jeg gjør vanligvis ikke topplister og slikt, men postet akkurat på retro1-forumet over hvilke spill jeg likte best i året som var, og plutselig ble jeg sittende og kommentere og mimre hvert eneste av spillene jeg spilte. Så hvorfor ikke bare slenge inn lista her også?

Super Mario

Noe slingring er det nok. Blir jeg spurt om jeg fortsatt står ved samme lista om et år, er svaret sansynligvis “stort sett”, men noen vil kanskje være byttet om på, og jeg vil sansynligvis ha fått spilt de fleste av spillene som jeg ikke tok med(da jeg ikke har spilt dem)

Om et spill er på flere plattformer, er plattformen jeg listet først den jeg spilte på.

1: Legend of Zelda – Link Between Worlds (3DS)
A Link to the Past på SNES er et av mine fem favorittspill noensinne. Hadde faktisk ganske lave forventninger her, men faktisk synes jeg Link Between Worlds har overgått originalen på det aller meste. Om det er et bedre spill, har jeg ikke bestemt meg for ennå, men førsteplassen er det verdt, uten tvil.

2: GTA5 (PS3 og 360)
Satt klistret gjennom hele. Utvilsomt min favoritt i hele serien. Både spillbarhet og atmosfære er på topp. Multiplayeren kunne trenge litt mer arbeid da jeg testet den, men var kanskje ikke så lurt å bare prøve den de første dagene da ingenting virket. Uansett noe jeg kjøpte for singleplayeren, som så absolutt leverte.

3: Super Mario 3D World (WiiU)
Vet jeg sier det hver gang, men friskeste Mario-spillet på lenge. Litt uvant å ta hensyn til 3D-perspektivet fra 3D Land uten å kunne skru på noe 3D, men straks man har falt ned hull noen ganger, blir man overaskende fort vant til det. Etter det blir spillet bare bedre og bedre.

4: Far Cry 3: Blood Dragon (PC(Windows), PS3 og 360)
Stand-alone-DLC, eller hva det kalles. Miniatyrversjon av fjorårets fantastiske Far Cry 3. Og der originalen kanskje ble litt langtekkelig, er dette akkurat passe lengde for et budsjettspill. Og spillet er proppfullt av underholdning. Selv det å samle 100% er gøy her. Og 80talls-atmosfæren og musikken er herlig. Spesielt det siste oppdraget helt fantastisk, og involverer å skyte rosa lasere fra fingerne mens man rir på dinosaurer og hører på dundrende synth-musikk.

5: Ni no Kuni (PS3 og DS)
Har sansen for Level-5. DQ8 på PS2 er ett av favorittspillene mine. Ni no Kuni kombinerer det med Pokemon og leverer det beste JRPGet jeg har spilt på en evighet. Første PS3-spillet jeg noensinne har platinumet, og det sier litt. Plusspoeng for Studio Ghibli.

6: Pikmin 3 (WiiU)
At strategispill ikke funker på konsoll er løgn. De må bare være designet rundt kontrollen, og ikke forvente at en spillkontroller fungerer på samme måte som mus. Kombinasjon peking med Wiimote og kart på Gamepad er herlig, og gjør dette til det utvilsomt beste spillet i en allerede klassisk serie.

7: The Cave (WiiU, PS3, 360 og PC(Windows, Linux og MacOS))
Puzzleplattformer som grenser til klikk-og-pek. Unik opplevelse basert på hvilke figurer man velger å spille med. Passe langt, rett og slett gøy.

8: Batman: Arkham Origins (WiiU, PS3, 360 og PC(Windows))
Undervurdert. Synes absolutt dette er i klasse med Arkham City, om ikke en smule bedre, da plottet sitter strammere. En del småproblemer er det, men samtidig sitter man der med et veldig underholdende spill.

9: Bioshock Infinite (PC(Windows), PS3 og 360)
Et bra spill, bør spilles gjennom en gang for historiens del iallefall. Dessverre var det utrolig skuffende å se at gameplayet gikk fem skritt tilbake og kjørte på med et urteit 2-våpen-om-gangen-system og kun autosaving. Ødela halve opplevelsen for min del(og skjøv det langt bakover på lista).

10: Wonderful 101 (WiiU)
En del småproblemer med gameplayet, og vanskelighetsgraden er ganske frustrerende om man velger Normal og er for sta til å bytte underveis. Ellers er det en opplevelse jeg ser tilbake på med “hva i helvete var det i glasset mitt da jeg spilte dette?”-følelse. Minner veldig om Bayonetta på mange måter, men samtidig totalt forskjellig. Veldig gøy mens det varer, og er et spill man absolutt kommer til å huske.

Honorable Mentions:
-Lego City Undercover – GTA med Lego. Gøyalt så lenge det varer, men mangler mye av dybden.
-Pokemon Y – Det er Pokemon, enkelt og greit, hører kanskje med på lista, men hadde akkurat maratonnet gjennom generasjon 4 og 5 da jeg startet på dette
-Tomb Raider – Trodde jeg skulle hate dette spillet, da både “grim and gritty” og QTEs er ting jeg ikke kan fordra. Men spillet er faktisk bra, slik Uncharted-serien burde ha vært.
-Ace Attorney Dual Destinies – Godt gammelt Phoenix Wright, ikke det beste i serien, men bedre enn Apollo Justice.
-Windwaker HD – Blant topp 3, men jeg slenger ikke et ti år gammelt spill på topplista for i år, uansett hvor bra det er, så bare derfor.

Spill som kanskje burde vært med men som jeg ikke tok med rett og slett fordi jeg ikke har hatt tid til å så mye som prøve dem:
-Mario & Luigi: Dream Team Bros – Bowser’s Inside Story var jo helt rått, gleder meg…
-Luigi’s Mansion 2 – ser gøyalt ut, spilte aldri det første, men ser frem til å komme meg inn i serien
-Assassin’s Creed IV – seilingen var det beste fra treern, så jeg gleder meg til mer av det
-Last of Us – veldig skeptisk, da de samme som sier at dette er bra, er de samme folka som erklærer Uncharted-serien som genial, men får vel teste en gang…
-Saint’s Row IV – prøvde toern, men syntes all gangstabrohood-bullshitet var for teit. Har blitt fortalt at dette er mindre seriøst, så jeg vil gi serien en ny sjanse med dette
-Rayman Legends – hadde kanskje kommet med på lista om det hadde blitt sluppet da det skulle, men siden Ubisoft er dumme og slipper det i rushet mellom GTA og Zelda, har jeg ennå ikke engang fått kjøpt spillet
-Bravely Default – JRPG eller noe, må prøves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*