Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph skal spille Zelda!

Dadaph skal spille Zelda!

Zelda er vel en spillserie alle som liker spill har et godt forhold til. Selv de mest hardcore FPS-spillerne jeg har møtt, mykner litt til straks det snakkes om Zelda. Det går liksom ikke helt an å like spillmediet uten å ha et positivt forhold til iallefall ett Zelda-spill.
Så jeg har litt lyst til å nå spille gjennom hele serien igjen, og skrive noen korte ord om hvert eneste spill.
Jeg kommer til å gå gjennom ting som hva jeg synes om spillet, hva det har hatt å si for spillhistorien, min personlige historie rundt spillet, og kanskje også noen tips for å nyte flere av de eldre spillene fullt ut, om man spiller dem for første gang i dag.

triforce
Denne pyramiden blir nok å se en del ganger fremover…

Dette kommer vel til å ta en stund, og er ikke et prosjekt jeg kommer til å rushe, jeg vil heller nyte det. Mange av spillene er det lenge siden jeg har spilt, så det blir gøy med gjensyn, og det er faktisk flere på lista jeg ikke engang har spilt, overaskende nok.

Så hvordan teller man Zelda-spill?
Jeg har brainstormet litt og kommet opp med følgende liste på 21 spill:

 • The Legend of Zelda
 • Zelda 2: Adventure of Link
 • A Link to the Past
 • Link’s Awakening
 • Ocarina of Time
 • Majora’s Mask
 • Oracle of Seasons
 • Oracle of Ages
 • Zelda: Wand of Gamelon
 • Link: Faces of Evil
 • Zelda’s Adventure
 • The Windwaker
 • Four Swords(Anniversary Edition)
 • Four Swords Adventure
 • Minish Cap
 • Twilight Princess
 • Phantom Hourglass
 • Spirit Tracks
 • Link’s Crossbow Training
 • Skyward Sword
 • Link Between Worlds

Spillene i bold er de jeg enten ikke har spilt før, eller aldri fullført, så dette blir spennende for meg.

gwzelda
Honorable mention: Zelda på Game & Watch er nok ikke spillet jeg får tak i med det første, og det skorter på emulatorer. Zelda BS var en interaktiv satelittoverført greie kun i Japan. Det finnes fanlagde remakes av spillet, men det er ikke det samme. Derfor styrer jeg unna disse to.

Jeg kommer til å spille spillene i rekkefølgen de kom ut, så jeg kommer ikke til å surre med kronologi som strekker seg mellom tre forskjellige tidslinjer. Om et spill har flere runder(som det første, eller Ocarina of Times Master Quest), kommer jeg kun til å spille gjennom det opprinnelige spillet. Om et spill har fått remake(OOT, Four Swords eller Windwaker), kommer jeg antakeligvis til å velge å spille remaken pga tilgjengelighet eller små moderniseringer.
Har tatt med spinoff-spill som Link’s Crossbow Training, til tross for at jeg aldri har spilt det før eller vet hva det dreier seg om. Kommer da sansynligvis også til å ta med Hyrule Warriors, som kommer til neste år en gang, selv om det ikke er offisielt Zelda.
CDi-spillene er derimot med, om jeg finner ut en grei måte å få spilt dem på. Jeg gleder meg allerede.

Vil som sagt ta dette litt i mitt eget tempo, så ting kommer når de kommer.
Men om noen har tilskudd til lista, er det greit å få ryddet opp i det før jeg starter for alvor.

Denne posten er nå tilgjengelig fra hovedmenyen(Blogg->Spill->Zelda). Vil nok få den på plass litt ryddigere siden. Ideen er iallefall å oppdatere denne posten med linker til de andre postene, når disse begynner å komme på plass. Så følg med! Har alt spilt gjennom Zelda til NES igjen, så det kommer om en dag eller to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*