Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Legends

Dadaph på Legends

Hei, paisanos!
Jeg har vært i Stockholm igjen, og som sist på grunn av en spillkonsert, denne gangen Legends, som spilte musikk fra kjente Nintendo-spill.
Hadde igjen med meg Thomas fra Kvinesdal, og sammen dro vi fra Oslo grytidlig tirsdag morgen. Toget vårt gikk 7:25 og var fremme nærmere 16, da over en time forsinket.


Herlig utkikk fra hotellet i år. 9. etasje(teknisk sett 5.) og utkikk rett mot…denne kirken eller moskeen(halvmåne?) eller hva det nå er.

Etter innsjekking og bittelitt avslapping på et utrolig bra hotell(ble overasket da Radisson Blu var det billigste jeg fant), begav vi oss ut i Stockholms gater, på jakt etter mat.
Ble oppmerksom på at det overalt var masse fulle svensker som kjørte rundt på lastebiler og danset. Jeg vet ikke hva det egentlig var, fotballkamp eller homoparade, men vi kalte dem etterhvert for “svenskebusser”.


Svenskebuss i all sin prakt! Krysset gågata like ved konserthallen og der vi spiste.

Etter en herlig middag og bittelitt mer trasking i sentrum, var tiden inne. Konserthallen åpnet dørene for utstillingen, som vi møtte opp for å se tidlig.
Dessverre var det ikke verdens største utstilling, med bare et par glassmontere. Men likevel et veldig imponerende skue for samlere:


Game and Watch…masse Game and Watch!


NES og masse tilbehør…blant annet beryktede Power Glove og R.O.B.


Hylle med Zelda. Ikke komplett, men mye bra snadder.

Ettersom vi helst ikke ville ut igjen før konserten, ble vi sittende litt her. Det var da jeg tok frem 3DSen og oppdaget alle Miiene mine. Nerder har med seg 3DSer fikk jeg bekrefte, og antallet Miier på 3DSen min mer enn fordoblet seg iløpet av kvelden. Tror jeg kan slå fast at jeg fikk 35-40 på de korte timene konserten varte. Nå har jeg 59 totalt.


Samme salen som i fjor, bare fra motsatt vinkel.

Konserten startet klokka 20. Dirigent var igjen Arnie Roth, som også var dirigent på fjorårets Distant Worlds II og tidligere også Play.
De startet med å spille musikk fra Starwing, Super Mario Bros, Kirby, Super Metroid, Pikmin, F-Zero, Donkey Kong Country og Super Mario Galaxy. Vanvittig mye bra fra alle spill. Glade låter fra Mario og Kirby, rolige låter fra DKC og Pikmin. Starwing og Mario Galaxy var episk og pompøst, mens Super Metroid serverte blant annet musikken fra Maridia og bittelitt av min personlige favoritt: Lower Norfair.

Det ble en pause på rundt et kvarter, og tid til å hilse på en haug nye Miier.

Etter pausen stod Legend of Zelda på programmet. “Bare ett spill?” var det lett å tenke. Men da det hele startet med en sammenhengende symfoni på rundt 40 minutter, la jeg skepsisen til side. Dette var rett og slett ekstremt fantastisk og episk og alle gode adjektiver. Det ble spilt stort sett alle de kjente låtene som er gjengangere i serien: hovedtemaet, Zelda, Ganon, Deku Forest, Dark World, for å nevne noen av høydepunktene. I tillegg til dette, slo de til for fullt med Fountain of Healing og en ekstremt episk versjon av Windwaker-åpningen helt på slutten.

Virkelig fantastisk konsert!
Anbefales om man liker spillmusikk. Eller om man liker klassisk musikk. Eller om man trenger en overbevisning om at spillmusikk ikke bare er blipper og blopper.


Litt nærmere scenen denne gangen. Kanskje litt for nærme.

Det bar rett tilbake til hotellet, der jeg egentlig sluknet med en gang.
Dagen etter, torsdag, ble det ikke så mye som planlagt. Etter en herlig frokost og utsjekking fra hotellet, ble vi bare sittende på sentralstasjonen og vente. Kjøpte litt snacks og et par spillblader, så tiden skulle gå litt raskere.
Høydepunkter jeg kan nevne er at svensker enten er hyggelige, gale eller dumme, eventuelt alle tre på en gang. Ved siden av meg satt kattedamen fra Simpsons(hun så sånn ut iallefall), og begynte plutselig å snakke sint til meg, da jeg tydeligvis hadde fornærmet hennes på det groveste…eller så hadde stemmene i hodet hennes gjort det for meg. Jeg lot stemmene i hodet hennes fortsette litt til, før hun forsvant indignert.

Varm og slitsom togtur. Endelig hjemme. Flott tur. Vil gjerne tilbake på flere spillkonserter….jeg krysser fingrene for noe i Oslo igjen….og da i Operaen eller et annet verdig sted og ikke i en gymsal, vær så snill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*