Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph avslører en konspirasjon!

Dadaph avslører en konspirasjon!

Heisann! På tide å brette aluminiumshatten nå, sånn at radiobølgene fra regjeringen og Planet X ikke kan styre tankene dine med chemtrails og magiske 100hz vindmøller mer!

Saken er nemlig den at jeg har oppdaget noe…muffens!

De som ikke kjenner meg, vet at jeg elsker å tegne serier. De som kjenner meg vet at jeg elsker gamle Nintendo-spill. Hva har disse greiene til felles?

Her ser vi et alminnelig NES-spill, kalt Wrath of Black Manta. Dette fikk jeg kjøpt ganske billig for et par år siden, og det er et velfungerende og passe vanskelig Ninja-spill, som er verdt å ha i enhver samling, selv om det kanskje ikke er like obligatorisk som Shadow Warriors/Ninja Gaiden. Boken heter How to Draw Comics the Marvel Way og er obligatorisk lesning for serietegnere, selv vi som ikke tegner the Marvel Way, da den inneholder mengder av svært nyttige tegnetips. Denne boken har jeg hatt i mange år og den er flittig lest.

Så kommer milliondollarspørsmålet: Hva har disse til felles?


Holy bikini, Batman!
Jeg tror neppe jeg er den første som ser likheten her. Dette ser man allerede 30 sekunder etter at spillet starter, og senere bruker spillet også flere av de andre ansiktene fra den samme siden.
Homage eller skamløs gjenbruk?

PS: Ble akkurat tipset om at Black Manta er en skurk fra DC Comics!
Dette går DYPT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*