Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph bygger sorterer Lego!

Dadaph bygger sorterer Lego!

Det startet i begynnelsen av november, da jeg fikk opp hele min gamle legosamling hjemmefra. En toppet flyttekasse, ca 20kg med noe jeg antar er ca 10000-15000 brikker, som jeg ikke har rørt på 15 år.
Men hva skal man med så mange brikker? Jeg vet rett og slett ikke. Det første som har slått meg er at alt må sorteres. Jeg sjekket med profesjonelle legosamlere, som alle tydeligvis mente at en samling av denne størrelsen best sorteres i settene de originalt kom i, så hva er beste/eneste måten å gjøre det på?

Bygge, selvsagt!
Nostalgien rant over da jeg tømte brikkene ut over et laken, for at de lett og raskt skal kunne ryddes vekk. Jeg fant frem permen med instruksjoner, og valgte ut sjørøverlego som et sted å starte. Ikke bare har jeg alle settene av betydning i 1989-årgangen sjørøverlego, men det er også denne som står høyest i nostalgi hos meg. Jeg startet med det største skipet, Black Seas Barracuda, og endte opp med å bygge opptil 5 sett samtidig, da jeg alltid fant iallefall en brikke jeg trengte til enhver tid. Totalt bruke jeg litt i underkant av to måneder på å bygge dette: det var mange små og sjeldne deler som måtte letes frem, sortering etter størrelse startet, og jeg brukte jo ikke mye tid daglig på dette.
Totalt er nå 7 sett sortert omtrent ferdig:


6257 – Castaway’s Raft
Jeg husker ikke helt da jeg fikk denne, men et fint lite sett med hai og flåte.
Mangler: instruksjonsbok(fant en online jeg fulgte da jeg bygget), og må fortsatt finne tre av de fire hvite flaggene som er flåtens seil. Disse er knukket og må limes.


6260 – Shipwreck Island
Husker ikke helt når jeg fikk denne heller. Fint lite sett, piratøy med ape og skattekiste.
Mangler: Hvitt flagg og piratflagg er knukket og må limes.


6265 – Sabre Island
Den første av guvernørøyene jeg fikk, så vidt jeg husker. Veldesignet tårn med kanon.
Mangler: Flagget er knukket og må limes.


6270 – Forbidden Island
Stor sjørøverøy med fengsel og en kul fall-lem som fakisk fungerer.
Mangler: en rekke av palmebladene er knukket og må limes. Må fortsatt finne en grønn knott som fungerer som toppen av en palme.


6274 – Caribbean Clipper
Den minste av de to skutene denne årgangen. Den seneste av settene jeg faktisk fikk, og dermed mindre slitasjeskader.
Mangler: ingenting, annet enn at seilene er skrukkete og bør rettes ut og strykes.


6276 – Eldorado Fortress
Ønsket meg denne enormt til jul en gang, og jeg fikk den. Fantastisk detaljert fort med masse soldater, fengsel, fangehull, brygge og kran.
Mangler: tre flintlåspistoler, fem huggurter, og den grønne toppen til palmen. Vet de er i haugen et sted, og er på stadig utkikk mens jeg bygger videre. Dette settet har mest mangler kun fordi jeg bygget det sist.


6285 – Black Seas Barracuda
Det absolutt mest nostalgiske settet jeg eier. Jeg fikk dette rett før jeg startet på skolen i 1989, da jeg var 6 år gammel. Et av de mest ettertraktede settene noensinne blant samlere, og en fantastisk veldesignet skute på alle måter.
Mangler: Seilene trengs å strykes og rettes ut. Fire-fem røde flagg er knukket og må limes.

Resten av Lego-samlingen min består av ridder-Lego fra sent 80-tall, rom-Lego fra samme periode, by-Lego fra 80-90-tall, samt noen få sett med Tecnic. Pluss en haug gammel fabelland-Lego jeg egentlig ikke bryr meg om og tvilsomt orker å bygge.
Jeg har klart å registrere ting jeg husker på Brickset.com, men jeg vet det er flere sett jeg har glemt eller ikke funnet(ikke alt har bilder).
Så ønsk meg lykke til her. Regner med å bli ferdig med alt uttover våren en gang. Med litt hjelp fra den Lego-nostalgiske kjæresten min Lise, kanskje. Lurer bare på om jeg skal starte med ridder-Lego eller by-Lego…hmm…
Og om noen Lego-eksperter titter innom: hvordan limer jeg best knekte flagg og palmeblader? Anbefalt lim og lignende? Tips mottas med takk.

Hva jeg skal gjøre med samlingen? jeg vet ærlig talt ikke. Settene som betyr mest for meg vil jeg definitivt ikke kvitte meg med. Og Black Seas Barracuda utgjør utvilsomt en god dekorasjon i stua. Jeg er foreløpig bare interessert i å fullføre de settene jeg har så bra som det lar seg gjøre.

God jul, forresten! Nesten så jeg ønsker meg Lego Death Star her 🙂

5 Comments on "Dadaph bygger sorterer Lego!"

    Sabre's Island er det første settet jeg fikk, tror jeg! Fikk sinnsykt nostalgikick av å se det her 😀

    Vi hadde ikke så mye sjørøverlego – eneste jeg husker er "Hemmelig Palmebase" og "Guvernørens Kanonfort", eller hva de nå het.

    Men Drageriddernes Slott har hedersplass i kjelleren, hurra.

    Drageriddernes Slott er det med samme fundamentet som Eldorado Fortress? Husker jeg ønsket meg den, men begynte å bli litt gammel for ny lego på det punktet, i tillegg til at interesse for spill overtok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*