Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Desucon!

Dadaph på Desucon!

Så da var det den tiden igjen. Dagen da Oslos gater fylles opp av folk i fargerike papegøyedrakter mens man danser til rar musikk. Jeg snakker selvsagt ikke om homofestivalen som tilfeldigvis var samtidig. Jeg snakker om de japanofiles egen messe: Desucon

Som i fjor, varte Desucon over to dager. Nytt av året, iallefall for min del, var opplevelsen av å ha min egen artstand på stedet. Med meg på slep hadde jeg Eirik, som hadde tatt turen helt fra Bergen for å se hva slags galskap dette egentlig var. Sammen hadde vi alltid minst en mann pås tanden min, hvor jeg solgte Narutard-buttons til sjølironiske animenerder.


Ville du kjøpt Button av denne karen?

Da jeg selv opplevde begge dagene som ganske like, skal jeg ikke akkurat skrive noe handlingsreferat om hva som skjedde når. Hele tiden foregikk det et karneval der folk cosplayet(kler seg ut som) figurer fra spill, animeer, filmer, og igrunn alt mulig. Det var kostymer av varierende kvalitet. Mange ferdigkjøpte, men de kuleste var klart de hjemmelagede. Husker spesielt godt Kakemonsteret fra Sesam Stasjon, Franky fra One Piece(tøff fyr i speedo) og Balalaika, kvinnelig russisk mafiaboss fra Black Lagoon, samt et par Midnaer fra Zelda: Twilight Princess.

Det var fantastisk mye rart å se, og akkurat som i fjor, fikk jeg filmet litt og laget en kort stemningsfilm:

Neste år lover jeg at jeg skal lage en lengre og mer fokusert film…

Tilbake i år var også Nordic Garrison, den fantastisk tøffe gjengen som går rundt som Star Wars-figurer og samler inn til veldedighet. Får faktisk lyst på en Stormtrooper-drakt selv nå. Awww. Tradisjonen tro, fikk jeg et bilde.


Gamle mestere gav meg grundig innføring i fekting…

Det var også vanvittig mye bling å få kjøpt. Prøvde å holde meg unna å kjøpe for mye, men endte iallefall opp med et par t-skjorter og dekor til leiligheten. Ikke gæærnt.

Jeg er tilbake på Desucon neste år, regner med å sette opp en Artstand da også, for jeg har fått en mengde ideer og erfaringer fra i år.

2 Comments on "Dadaph på Desucon!"

    Var Darth Talon (rød twi'lek) med i Nordic Garrison? Hun var hvertfall sinnsykt fet på bildene jeg så.

    Så vidt jeg skjønte, var hun ikke med(lurker på forumet deres iblant og leste der). Men det var en sinnsykt kul drakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*