Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph og ideer

Dadaph og ideer

Kjapp bloggpost om en ganske kjekk måte å tenke ideer på, som jeg startet med for noen uker siden. Fungerer forbausende godt på Avis Maritima Stulta, men det er en veldig visuell serie, hvor jeg setter underholdningsverdien i halvsidene langt høyere enn punchline og poeng. Er direkte motstander av at absolutt alt må slutte med en punchline, men mer om det i en fremtidig bloggpost.

Ideprosessen i de siste ukers sjøfugler…dumme sjøfugler har vært som følger:

1) Bli overtrøtt…eller hva nå som fungerer for å få ideene dine til å renne. Overtrøtthet er et godt alternativ for dette, ettersom det er gratis og ikke smaker huggormsvette.

2) Tenk på noe sykt. Tenk visuelt, få for deg et bilde som virkelig får deg til å le, men samtidig som du tror det kan ligge en historie bak.

3) Skriv ned, og legg deg!

4) Stå opp neste dag, er bildet fortsatt morsomt, kan du gå videre, og skrive en historie som forklarer eller tar utgangspunkt i det ene bildet du så for deg.

5) Tegn og publiser. Når Hollywood kjøper filmrettighetene, må du huske å gi meg 50%

Visuelle bilder jeg har brukt som utgangspunkt er blant annet en isbader som har vært ute og svømt, og så fryst fast i isen, en Guru-fugl på toppen av et fjell som ruller utfor, en fugl som brenner, og neste uke(teaser for alle mine fire lesere): Walkürenritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*