Sagaen om Dadaph Serraph

Stripeserie jeg begynte å arbeide på i 2000, da jeg spilte online-rollespillet EverQuest, og laget en serie basert på figuren min jeg kalte Dadaph. Serien gjennomgikk en ekstremt sakte utvikling, og var deriblant innom Egmont i 2003, der jeg fikk en mengde ekstremt nyttige tips av redaktør Dag Kolstad.

I 2005 laget jeg en versjon jeg mente å sende inn for Nemi. Jeg fikk aldri noe svar, og begynte å legge den ut med en gang nettserier.no åpnet i 2006. Serien fikk umiddelbart veldig positiv respons, og har dominert topplistene på nettserier siden noen uker etter oppstarten.

Sagaen handler om paladinen Dadaph Serraph, og hans eventyr rundt i landet Dumroth. Sammen med tyven Dorfadur, begir han seg ut på en reise mot Verdens Ende, for å ta rotta på den onde magikeren Daurond. Det viser seg derimot snart at Daurond kun er starten. Den gamle guden Xut sprer frykt og galskap i befolkningen, mens den onde Guff S’yl prøver å ta over gudenes land, Telinor, ved valgfusk. Som om ikke det var nok, begynner en ny makt, Mørkets Hersker, å tre frem. Dumroth er i evig fare, og den eneste som kan redde landet, er paladinen Dadaph, og hans følgesvenner.

Serien ble avsluttet i 2012, og kan leses i sin helhet her.

Facebook Comments

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg