Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph tilbake på OCX

Dadaph tilbake på OCX

Nok en OCX overstått, og det var for min del nok en koselig festival.
Dro ned til Oslo ganske tidlig, da jeg trengte en stund på å bygge meg opp til den første store hendelsen på festivalen: 24-timers tegneserieskaping. Vi var så vidt jeg skjønte 28 deltakere, og hver av oss skulle gjøre ferdig 24 sider med tegneserie på 24 timer.

Siderommet på Serieteket stappfullt av serieskapere som snart blir veldig, veldig trøtte.

Siderommet på Serieteket stappfullt av serieskapere som snart blir veldig, veldig trøtte.

Dette er ikke en ting som er fremmed for meg, da jeg har gått løs på utfordringen 10 ganger før, og fullført 7-8 av dem, men å gjøre dette i et rom med andre serieskapere var veldig interessant, gøy og sosialt.
Serien jeg lagde heter “Reality Taco X” og er en serie med segwayer hvor jeg utforsker hvor mange universer jeg klarer å presse inn ved siden av hverandre, eller inni hverandre. Uten at det er en serie jeg har fått særlig på avstand ennå, er jeg forholdsvis fornøyd med resultatet.
Dermed ser jeg veldig frem til å gjøre dette igjen neste år.

Etter omtrent tolv timer, stod halvparten av Reality Taco X ferdig. Serien ble ferdig rett før 6, og ble scannet og levert på slaget 8, nøyaktig 24 timer etter start.

Etter omtrent tolv timer, stod halvparten av Reality Taco X ferdig. Serien ble ferdig rett før 6, og ble scannet og levert på slaget 8, nøyaktig 24 timer etter start.

Ettersom jeg var oppe hele 29 timer I strekk (medregnet frokost, litt reising frem og tilbake, oppsett og lignende), sloknet jeg helt, og torsdagen før festivalen gikk dermed helt bort til soving.
Nytt av året var at markedsplassen også skulle være åpen et par timer på fredagen. Var litt skeptisk til dette ettersom det virket ganske unødvendig å bare være åpen et par timer på kvelden før stengetid, men overaskende nok, solgte jeg helt ok.

Den store OCX-mannen som vanlig oppe utenfor salgsteltet.

Den store OCX-mannen som vanlig oppe utenfor salgsteltet.

Satt ved siden av Jens K. Styve og resten av 24-timers-gjengen, så jeg følte aldri jeg satt helt alene. Kunne også pushe 24-timers-heftet jeg fikk gitt ut, og byttet flere av disse mot de andre 24-timerne. Det var 16 fullførte hefter, og utrolig høy kvalitet.
Merkelig nok, trøtt og utkjørt som jeg fortsatt var etter onsdagen, slet jeg veldig med å sove skikkelig dagene OCX varte. Dette har kanskje noe med tropevarmen som var i Oslo denne perioden (her i Stjørdal har det vært deilige 10-15 grader i mange uker), så etter å ha sittet også hele lørdagen, var jeg nesten helt borte.

TV2 - behind the scenes

TV2 – behind the scenes

Fikk ikke kjøpt alt jeg tenkte, da jeg knapt forlot standen. Håpet blant annet å plukke opp serien om Gulosten, men jeg får ta den ved neste anledning. Jeg fikk derimot plukket opp blant annet Über Fantasy, så handlekurven forble ikke helt tom.
Etter litt deilig soving på søndag, satte jeg kursen hjemover på mandag. Det var togstreik og buss-for-tog helt til Dombås, men heldigvis traff jeg på Eirik Andreas Vik, som gav meg litt selskap på turen hjem.

Neste stopp for meg i sommer blir igjen Bjerkely-festivalen. Senere tar jeg også turen til Retrospillmessen, og jeg planlegger også en utgivelse i tide til Stribefeber og Raptus i september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*