Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Desucon 2011

Dadaph på Desucon 2011

Da var det den tiden på året igjen: Desucon.

Lise tok turen ned til Oslo tidlig, slik at vi fikk en god uke å slappe av, kose og forberede oss, noe vi begge trengte. Lise har hatt svenneprøve, som hun bestod med glans, og er nå ikke bare Norgesmester, men også en ekte gullsmed, gratulerer kjære, jeg er utrolig stolt av deg.
Selv hadde jeg masse tegneserier å fullføre, rydding, samt Serietreff-plakaten å tegne.


Plakaten min stod allerede ferdig da Lise tok turen, og Lise fikk laget sin.
På fredagen fikk vi også besøk av “Muffin” og “Fido”, som Lise kjenner fra tidligere år på skolen. Jeg kom ikke helt inn i den svært interne sirkelen, men de virket veldig hyggelige. Muffin skulle hjelpe Lise på standen hennes.

På lørdag morgen rigget vi opp standene våre, hånd i hånd, i Oslo Kongressenter. Lise solgte smykker hun hadde laget, blant annet Hyrule Crests fra Zelda og dødstalismaner fra Harry Potter, samt ting hun hadde strikket, som små salamandere og DS-beskyttelsesposer.


Standen til Lise, mens jeg spiser bolle ved siden av.

Selv kom jeg med buttons, både restene fra i fjor og noen nye, samt fanzinen jeg trykket til OCX. Stort 20-kroners-marked. I tillegg prøvde jeg å selge originaler, for 500kr stykket, men fikk ikke solgt noen. Jeg vet det er blodpris, men jeg er så glad i dem at jeg helst ikke vil kvitte meg med dem for noe mindre.


Jeg fikk hjelp av hele Norges Eirik A. Vik på min egen stand. Han hadde tatt turen fra Bergen og møtte oss lørdag morgen. Utrolig utrolig sporty av ham. Kan ikke takke ham nok. Håper han får gjennomført planen om egen artstand neste år.

Salget gikk greit. Ikke supert, men jeg er godt fornøyd da jeg gikk omtrent i null på alt jeg har laget til standen. I tillegg vant jeg visstnok artstand-konkurransen(noe jeg fikk vite da jeg hadde kommet hjem og holdt på med middagen), så jeg får visst den kostnaden også dekket. Det føles dog noe ufortjent, ettersom det var Lise som bidro mest til å dekorere standen min med duk og hjemmestrikkede stultaer.

Jeg må også takke Eirik for sin flotte innsats på standen, blant annet med å sjonglere:

Det ble også litt dassing rundt begge dagene, da jeg fikk Eirik til å passe standen. I årets Desucon-film(som jeg klippet ihop hos Lise på Oppdal, mer om det i et senere innlegg), gikk jeg rundt og filmet både livet, random cosplay, og også artstandene, som alle var utrolig fine.

Jeg ber om tilgivelse for amatør-klippingen. Jeg er selvlært, såvidt, om jeg kan kalle meg det, og plundret mye. Jeg vet helt ærlig ikke om jeg orker å lage en slik video neste år, selv om jeg har veldig lyst. Time vil sjåv.


Avslutter med dette søte bildet av meg og Lise, samt Snowtroopere og en Jedi fra Nordic Garrison, som alltid er tilbake og utrolig kule.

Takk for Desucon i år! Jeg er tilbake neste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*