Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph lurte Semic!

Dadaph lurte Semic!

Her er jeg, rydder og sorterer ting og tang. Kommer over noen gode gamle Nintendo-saker. Nintendo Magasinet, som jeg abonnerte på fra høsten 1991 til da det døde og gikk over i Power Player, oversettelsen av svenske Super Power. Dette var gode tider for Nintendo-elskere.

Så finner jeg blad nummer 9 1991, her jeg husket at jeg sendte inn et svar til månedens konkurranse:

Yay! Jeg hadde jo Super Mario Bros 2, så jeg kunne lett svaret på de to første: Flurry og Snifit. Men hvem var tredjemann? Jeg tippet Larry Koopa, han så ut som en Larry. When something smells, it’s usually the…

Okey, så gikk noen uker, og denne dumpet ned i postkassa, sammen med et Gameboy-spill:

OMG! jeg vant! Første gang i livet mitt jeg hadde vunnet noe! Og dette på grunn av mine uslåelige Mario-kunnskaper! Game Boy-spillet gav jeg bort til fetteren min, da jeg ikke hadde en GB selv…til gjengjeld fikk jeg låne den i hytt og pine og spilt en del.

Jeg fikk til og med navnet mitt på trykk(hele to ganger) noen nummer senere:

Oioi! Jeg var kjendis nå! Den som har nummer 2 1992 ser det selv! Jeg vant konkurransen! Og sammen med de to andre vinnerne, er fasiten! Larry Koopa! Hah, jeg visste det…


Men vent nå litt? Larry Koopa?
Da jeg endelig fikk Super Mario Bros 3 like etter konkurransen, sa ikke manualen noe annet?

Tydelig Morton Koopa her, og i samtlige andre Mario-spill han har vært med siden.

Så hva skjedde egentlig? Jeg har ikke mange teorier, men:

1: Semic var dumme, originale Nintendo Magasinet var tross alt svensk. Ved siden av Morton i manualen, er det bilde av Larry, og navnet KAN kanskje forveksles med bildet av Morton? Om man virkelig ikke gidder å prøve å se en sammenheng. Men isåfall blir Wendy Morton, og det er bare feil. Dessuten betyr denne teorien at to andre idioter svarte samme feil som meg.

Tror nok heller på:
2: Hundrevis av svar strømmet inn, og da de trakk tre vinnere fra bunken, gikk de ut fra at spørsmålene var så lette at alle hadde dem riktig. Men da de ikke klarte å svare på dem selv, baserte de fasiten på svaret mitt, som var feil.

Noen som har flere teorier? Post gjerne kommentarer.

Og dersom teori 2 stemmer: har jeg lurt Semic trill rundt og snytt dem for et spill. Og fått to andre til å se ut som de ikke engang vet forskjellen på Larry og Morton Koopa!
Jeg velger å offentligjøre dette nå, da jeg ikke lengre tror Egmont vil kontakte meg og kreve spillet tilbake. Det vil jo bety å innrømme at de ble svindlet av en 9-åring!

3 Comments on "Dadaph lurte Semic!"

    Du er slik en gamling, da jeg begynte plukke opp Nintendo Magasinet hadde alle bladene ligget i bruktbutikkene en 5-6 år. Kult du var med! Skal se om jeg finner bladet, kan sverge på jeg har den forsiden et sted.
    Svaret på mysteriet med Morton Jr. er åpenbart at ikke et eneste barn valgte det, siden Bowser ikke heter Morton Sr.

    Men Bowser var i seg selv ekstremt forvirrende da han fremstod forskjellig i tegnefilmene, tegneseriene(som gikk i Nintendo Magasinet) og manualen på Super Mario Bros 3. I mitt eget mesterverk "Super Mario Bros 1-2-3-4 og Kampen mot Slemm-Strålen", har jeg løst det problemet ved at Koopa fra tegneseriene er faren til Bowser fra SMB3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*