Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph har spilt: Super Paper Mario

Dadaph har spilt: Super Paper Mario

Fullførte enda et spill for noen dager siden:

Super Paper Mario
Eksklusivt til Wii, selvsagt, tror ikke vi ser en ny CD-I med det første…

Super Paper Mario fortsetter trenden Nintendo har med å lage svært utradisjonelle rollespill basert på Mario-universet. Paper Mario-serien tar grafisk utgangspunkt i sprett-opp-bøker, 2D brukt til sitt ytterste. I Super Paper Mario har man en ny vri, ved å kunne snu et klassisk 2D-bilde man kan kjenne igjen fra andre Mario-spill, til 3D, slik at man for eksempel kan passere bak hindere det ellers ville være umulig å komme forbi.

Effekten er vanskelig å beskrive med ord, så her er et bilde:

Verden er snudd, slik at Mario kan finne noen mynter som ellers er skjult.

I motsetning til tidligere Paper Mario-spill, spilles dette mer som et tradisjonelt plattformspill, slik Mario vanligvis er. Banene har en noe ulineær struktur, og man har tilgang til gjenstander som helbreder og lignende, så alt fungerer som en hybrid mellom RPG og plattform. En original vri, som fungerer veldig fint. Kan kanskje klage over at spillet kanskje er noe enkelt, men det tar det igjen ved å ha utfordringer som krever at man tenker litt utenfor boksen.

Spillet tar seg aldri seriøst, og bryter den fjerde veggen ganske ofte. Det var helt herlig å spill noe så lite selvhøytidelig for en gangs skyld. Det er et spill man spiller, ler av, og fullfører. Kanskje ikke noe man spiller igjen, iallefall ikke med det første, men det er gøy mens det varer. Har man en Wii, er uansett dette et av spillene man absolutt bør prøve.


Terningkast 5

Positivt: original vri på både plattform og rpg, uhøytidelig og veldig gøy
Negativt: litt lett, liten gjenspillingsverdi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*