Dadaph håndverk og hærverk

Bård Lilleøiens webside: Tegneserier, illustrasjoner og blogg

Dadaph på Distant Worlds II

Dadaph på Distant Worlds II

Så denne helgen var jeg altså i Stockholm, for første gang. Jeg dro sammen med en venn jeg har kjent på nettet i over 10 år nå, Thomas, en begavet ung japanskstudent fra Kvinesdal. Grunnen til at vi dro er enkel: vi er begge store Final Fantasy-fans, og hørte noen rykter om at det ville være en Final Fantasy-konsert med tilstedeværelse av komponist Nobuo Uematsu.


Hotellrommet hadde fin utsikt over jernbanen…dette var omtrent den fineste utsikten vi hadde på våre raske runder rundt i byen.

Redde for å rote oss bort, hadde jeg på forhånd brukt Google Earth til å pugge byen. På den måten kom vi oss på lørdag raskt frem til konserthuset, der det på ettermiddagen var oppvarmingskonserter og foredrag, før den store konserten på kvelden.


Konserthuset, som er en av de mystiske Discworld-bygningene som er større innvendig enn utvendig, var pyntet for anledningen, med en stor banner av Yuna fra Final Fantasy X

Av foredrag var det en paneldebatt som stort sett handlet om jenter og spilling, og den prøvde å avkrefte rykter om at jenter ikke spiller annet enn Sims og Horzez. Jeg føler iallefall det er et visst nytt håp om å kanskje finne meg en jente som liker et godt spill. Det andre foredraget var av David Westerlund, en forkortet versjon av hans foredrag om spillmusikkens historie. Det var virkelig interessant og vel verdt å få med seg. Det ble også spilt musikk av lokale band som “Shadowrun” og “Monkey Kong”, i tillegg til fremførelser på diverse klassiske instrumenter av en gruppe andre musikere. Det var mye variert som ble spilt. Shadowrun fremførte blant annet “Otherworld” fra Final Fantasy X. Monkey Kong overasket meg til og med et lite utvalg låter fra Secret of Mana.
Høydepunktet var da et mildt sagt starstruck team med musikere oppdaget at selveste Nobuo Uematsu, vår tids kanskje største videospillkomponist, og dirigent Arnie Roth satt i salen og fulgte med. De satt faktisk like bak oss, ble nærmest starstruck selv.
Likevel klarte musikerne fint å fremføre det ene og det andre, blant annet “Eyes on Me” fra Final Fantasy VIII, og en av de beste versjonene jeg har hørt av “Clash on the Big Bridge” fra Final Fantasy V.


Monkey Kong rocker lokalet med Secret of Mana


Denne gjengen fremførte mye moro, og fikk til og med Uematsu og Roth som tilskuere.

Etter den lille intime oppvarmingen, bar det ut på en pizza før konserten. Vi opplevde å måtte vente en time på verdens minste pizza på den lokale Pizza Hut-restauranten. Pizzaen smakte faktisk veldig godt, men jeg tror jeg velger et annet sted neste gang jeg er i byen.

Tiden var kommet for kveldens høydepunkt: Distant Worlds II-konserten!


Vi var litt sent ute med å bestille billetter og havnet helt bakerst, men fikk grei oversikt, og lyden var uansett på topp. Her hadde det vært gøy å fått fremført operaen fra Final Fantasy VI!

Det ble fremført vanvittig mange låter. Alt som stod på spillelista i tillegg til overaskelser som Chocobo-sangen og sangen til Terra/hovedtemaet fra Final Fantasy VI. Det gikk fra det ene høydepunktet til det andre. Den svenske sangeren Jennie Abrahamson fremførte både “Melodies of Life” fra Final Fantasy IX og en engelsk versjon av “Suteki da ne” fra Final Fantasy X. Begge var flotte, men jeg må likevel si at kveldens absolutte høydepunkt for meg var min personlige forhåndsfavoritt: “Dancing Mad” fra Final Fantasy VI. Et episk verk av en låt, fremført av et kor og et enormt fjernstyrt orgel. Det tok av.

Det ble også fremført musikk fra Final Fantasy XIV, og vi ble fortalt at representanter fra Square-Enix hadde tatt turen og gitt tommelen opp for noen nye klipp som ble vist under musikken. Storartet, selv om jeg personlig ikke kommer til å røre flere Final Fantasy Online-spill.


En glad komponist kommer opp på scenen for å motta folkets hyllest. Her er komponist Uematsu og dirigent Roth…


Som avslutning, kom den obligatoriske “One Winged Angel” fra Final Fantasy VII, der Uematsu himself ble med i koret og sang. WOW! De vet hvordan de skal vinne publikum.

Så, fantastisk konsert, herlig musikk, fin tur, tilbake til hverdagen…

2 Comments on "Dadaph på Distant Worlds II"

    Hørtes sykt digg ut! Synd de ikke har flere slike konserter i Norge.
    … Og i bedre lokaler 8V

    Ja….et lagerskur og en sportsarena med elendig akkustikk…hva f? Dette her var andre boller. Selve konserthuset i Stockholm. Bygget for sånne ting.

    Får inntrykk av at operaen i Oslo bare er der for å lure turister til å ta pene bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*