Dadaph elsker Compiz!

Endelig er ting satt opp her. Mangler bare w32codecs i annet enn vlc, fingeravtrykksscanneren og Wiimoten.

Men enn så lenge: sånn ser det ut:

Vel, ting er mer enn bare et bakgrunnsbilde. Jeg elsker å kunne snu litt på mine fire skrivebord…raskt og enkelt, og det går så glatt at man ikke merker det. Er så vant til å jobbe på flere skrivebord nå at Windows føltes som steinalder da jeg måtte bruke det de dagene jeg ventet på ny PC.

Det siste bildet var tatt i går og viser bare noe av det jeg har fått igang. I dag fungerer både Playstation-spill og World of Warcraft, faktisk med overaskende god framerate. PCen begynner å bli LAN-klar da.

Og det trådløse nettet startet endelig da jeg fant bryteren på fronten. Typisk meg å overse slikt og tro ting er mer komplisert enn det er. Faktisk er dette nå det mest brukervennlige operativsystemet jeg vet om. Ting bare…fungerer. Mangler noe, får jeg det til gjennom et raskt Google-søk.

Dette er altså noe annet enn Windows Vista sin “omg operativsystemet kan ikke installeres….FORDI!…prøv fra starten”, som jeg fikk mens jeg ventet på at Ubuntu-DVDen skulle brennes ut.

I tillegg kjører jeg nå to skjermer. Helt rått. Spille/jobbe/chatte på en, mens jeg ser film på en annen. Eller omvent…konge!

Facebook Comments